Tineke van Sleen is gecertificeerd PAC-trainer, dementietolk en deskundig op het gebied van communicatie, samenwerking en teamontwikkeling. Communiceren met mensen met dementie is hierbij een speciaal ontwikkeld aandachtsgebied. Met haar kennis en jarenlange ervaring als coach en trainer heeft zij een compleet pakket met diensten ontwikkeld. Effectief, praktisch en afgestemd op de nieuwste inzichten.
Heeft u een specifieke vraag of leerdoel? Neem gerust contact op voor meer informatie. Alle activiteiten kunnen op maat voor u worden verzorgd, vaak ook online.
Tijdens de workshops en lezingen (online of face-2-face) leren de deelnemers veel in korte tijd. Over communicatie, maar ook over de verbinding en samenwerking met anderen. Het programma is altijd afwisselend met theorie, oefeningen en veel voorbeelden uit de praktijk. U doet kennis en inspiratie op in een plezierige omgeving en kunt ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers. De workshops worden goed bezocht en enthousiast ontvangen. Plezier, humor en inspiratie uit de praktijk, met voldoende ruimte voor interactie.
In Alzheimer Cafés, Alzheimer Trefpunten en Theehuizen, Odensehuizen, Mantelzorgcafés, Inloophuizen en andere ontmoetingsplaatsen is Tineke van Sleen een veelgevraagde spreker. Haar lezingen roepen veel op, zijn altijd interactief en helpend op het gebied van omgang en communicatie met mensen met dementie.
‘Zolang er geen genezing bestaat, is goede zorg nodig’
Workshop ‘Communiceren met mensen met dementie’
In deze (interactieve, online of in het echt) workshops leert u over nieuwe inzichten en positieve benadering in communicatie en dementie. U leert hoe u anderen beter begrijpt en zelf beter begrepen wordt. U merkt wat er gebeurt als u uw eigen ‘werkelijkheid en waarheid’ loslaat en u zich inleeft in de belevingswereld van de ander. Geschikt voor iedereen die betrokken is bij dementie: familie, mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten. Mooi in combinatie met het boek 'Last van Vergetelijkheid'.
Zorgen voor een ander betekent ook goed zorgen voor jezelf. Door beter of anders te communiceren met jezelf of anderen gaan dingen vaak gemakkelijker.
Ouderenmishandeling heeft te maken met het handelen (of juist het nalaten daarvan) waardoor een oudere persoon lijdt. Dit lijden kan lichamelijk of psychisch zijn maar ook materieel. De cijfers liegen er niet om. In Nederland wordt 1 op de 20 ouderen regelmatig mishandeld, meestal door een familielid of andere naaste. De workshop geeft u, behalve inzicht in oorzaak en gevolg, ook tools in handen om dit te voorkomen.
In overleg met de opdrachtgever wordt vooraf de doelstelling van de training vastgesteld. De vraag van de organisatie is altijd leidend, zodoende ontstaat er een training die past bij de vraagstukken en leerdoelen binnen de organisatie.
Bij het bepalen van de inhoud van de training staat het vergroten van de al aanwezige kennis en vaardigheden van deelnemers voorop. Het bewust worden van de eigen communicatie, vaardigheden en kwaliteiten is daarbij belangrijk. Hoe meer bewustwording, hoe meer opties iemand heeft.
Van Sleen Training & Innovatie heeft het doel om bij beroepskrachten, vrijwilligers, naasten en mantelzorgers bewustwording te creëren. Coaching on the job is hiervoor een zeer beproefde manier. In veel zorgorganisaties worden praktijksituaties op de werkvloer aangewend als leermomenten. Het geeft inzicht in gedrag, vaardigheden, waarden en overtuigingen.
Van Sleen Training & Innovatie wordt als docent/trainer erkend door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen trainingen en opleidingen voor beroepskrachten worden aangeboden vrijgesteld van btw.
Voor trainingen en workshops op maat geldt geen vastgesteld tarief. De kosten zijn onder andere afhankelijk van het aantal dagdelen, de voorbereiding, de locatie en de aard van de training.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op: ik vertel u er graag meer over!